06 42 79 73 72 info@fitterbrakel.nl

Wat doet een Leefstijl- of Voedingscoach nu eigenlijk? Dat leek me een mooie vraag om eens een stukje aan te wijden.

Ik eet al best gezond

Hoe veel mag je eigenlijk eten? Maar ik eet al best gezond vind ik, wat moet ik dan veranderen? Ik wil graag wat aankomen, hoe kan ik dat het beste aanpakken? Ik wil graag afvallen, kun je me daarbij helpen? Ik voel me altijd zo futloos, dat kan niet aan mijn voedingspatroon liggen toch?

Dit zijn enkele van de vele vragen die ik in een week gesteld krijg. De meeste mensen denken dat ze al een best goed voedingspatroon hebben en denken dus dat daar geen winst meer te behalen is. Of dat ze zodra ik ze advies ga geven helemaal niets meer ‘mogen’ van mij. Maar zo werkt het bij mij niet.

Dieetboeken werken ook prima

Een Leefstijl- of Voedingscoach geeft advies op het gebied van een gezonde leefstijl en voeding. En daarbij beginnen we altijd bij het begin. Wat weeg je nu, wat is je vetpercentage en vooral: hoe voel je je nu? Want ik kan wel van alles bedenken om jou te laten afvallen, maar dan kun je net zo goed één of ander dieetboek aanschaffen. Want zeg nou zelf: met het eerste de beste boek van Sonja Bakker val je echt kilo’s af.. Maar wat gebeurt er zodra het boek uit is? Juist! Dan komen die kilo’s er net zo snel weer aan omdat je niet hebt geleerd WAAROM dit eten (of juist het gebrek er aan) werkt om af te vallen. En misschien is juist veel minder eten voor jou wel helemaal niet DE oplossing.

Geen tijdelijke oplossing

Samen gaan we kijken naar wat je in het verleden al hebt geprobeerd, hoe je je voelt en wat voor jou zou kunnen werken. Jij bepaalt uiteindelijk wat je eet, want dan alleen kun je het voor langere tijd volhouden en bereik je het resultaat wat je wilt. En dat gaat niet in een paar weken, daar moet je een langere periode voor uittrekken. Dan blijft je resultaat en is het niet slechts tijdelijk.

Interesse? Maak een afspraak via email of bij de balie van Fitter.