Fitter, vitaler, beter

Vitaliteits- en sportcentrum Fitter Brakel

begin vandaag nog!

Een proefles is altijd gratis

meer dan gezond

Wat is vitaliteit?

In hoeverre je vitaal bent, hangt van meerdere factoren af. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen zich vitaler voelen wanneer ze meer invloed hebben op hun leven, het gevoel hebben de regie in handen te hebben. Daarnaast bepalen beweging, voeding en slaap in hoeverre je je vitaal voelt. Ook werk en je persoonlijke omgeving zijn van grote invloed. Tot slot heeft ook verbinding met de natuur een grote invloed op je gevoel van welbehagen.

vitaliteit en voeding

Meerwaarde Fitter Brakel

Fitter is niet alleen een sportcentrum, we zijn een vitaliteitscentrum waar gezondheid en vitaliteit voorop staan. Daarom zijn we actief bezig met het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl en vinden we gezondheid belangrijker dan gewicht.

Iemand met een slank figuur hoeft namelijk helemaal niet gezonder te zijn dan een wat voller persoon. Gezondheid en Vitaliteit is een optelsom van juiste voeding, voldoende beweging maar ook ontspanning op de juiste momenten en plezier en voldoening halen uit je dagelijkse bezigheden.

Z

Brakel in Beweging

12 weken Leefstijlcursus, het begin van een gezonde leefstijl.

Z

Vitaliteits abonnement

Een jaarabonnement met een maandelijks consult bij de Leefstijlcoach

Z

365 dagen Fit Voedingsprogramma

Online voedings- en leefstijlprogramma met schema’s en meer dan 200 gezonde recepten.

Z

Lichaamsanalyse

Met onze Tanita DC360 hebben we het ideale middel in huis om je lichaamssamenstelling te meten.

In augustus zag ik de oproep staan voor de leefstijlcursus Brakel in Beweging. Ik zat al een tijdje te bedenken dat ik wat wilde doen aan mijn gezondheid: ik was veel moe, weinig energie. De advertentie sprak me aan en ik dacht ‘nu moet ‘t en het is lekker dichtbij’.

Tijdens de intake voelde ik me al op mijn gemak, de sportschool is ruim, niet te veel spiegels en geen grote kantine die uitnodigd om te blijven hangen met een kop koffie waardoor je het sporten uiteindelijk laat zitten. Tijdens het gesprek dacht ik direct: ‘dit is wat ik nodig heb. Sporten in een groep, elkaar motiveren en ideeën opdoen voor een gezonde leefstijl‘.

In september zijn we begonnen en het klikte direct goed met de andere deelnemers, iedereen heeft z’n eigen reden om mee te doen.

Ook de voeding is heel goed vol te houden en ik voel me zo goed! Heb veel meer energie, voel me gezond en ga echt met plezier sporten! Ik zie resultaat en ik voel me er prettig bij. En als ik iets wil weten of ik heb wat motivatie nodig dan krijg ik dat in de groepsapp.

Nog maar een paar weken en dan is mijn cursus afgelopen, maar ik ga zeker door met sporten! Voor mij is de knop om en ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld!

Heidi

Ik ben in september gestart met Brakel in beweging, had geen idee wat ik hiervan moest verwachten. In 12 weken fitter en een gezondere levensstijl. Eigenlijk ging ik er een beetje met gemengde gevoelens in, ik ben verre van sportief en dacht niet dat dit daar verandering in zou brengen.

Maar niets is minder waar! Door elke week met dezelfde groep te sporten motiveer je elkaar, het is gezellig, ik heb er zelfs zin in! De groepslessen zijn zeer gevarieerd en worden elke keer weer vol enthousiasme gegeven. We zijn nu een week of 9 onderweg en ik ben écht fitter, voel me veel beter door het sporten en een ander eetpatroon. Ik ben inmiddels zo ver dat ik zelfs al gebruik maak van de andere lessen.

Wat ik persoonlijk het voordeel aan deze sportschool vind is dat het klein en overzichtelijk is, er hangt een goede sfeer en de begeleiding is top! Is er leven na Brakel in beweging? Jazeker! Ik ga echt wel door met sporten! Voor iedereen die twijfelt, zich fitter wil voelen en even een duwtje in de richting wil is Brakel in beweging de perfecte start!

Janine

12 weken leefstijlcursus

Brakel in Beweging

Brakel in Beweging is een eerste opstap naar een gezonde leefstijl. Door in 12 weken met een groepje aan de slag te gaan met gezonde voeding en bewegen in groepsverband, wordt de drempel verlaagd om er daarna zelfstandig mee door te gaan.

Gedurende 12 weken ga je met een groepje aan de slag. Iedere week komen jullie bij elkaar voor een gezamenlijke sporttraining waarbij de activiteit altijd wisselt. In het begin rustig aan, maar na een paar weken zul je merken dat je al veel meer aankunt dan je van te voren had gedacht. Op zaterdagochtend kom je voor een les fitness onder begeleiding of kun je kiezen voor een les Yoga. 

Aan het begin krijg je informatie over voeding en hoe je dat verstandig kunt benaderen. Halverwege het traject volgt er nog een bijeenkomst waarbij we aan de slag gaan met het lezen van etiketten. Zo weet je wat je koopt.

Inbegrepen in het traject zitten ook 3 weegmomenten: aan het begin, halverwege en aan het eind. 

vitaliteit is voor iedereen bereikbaar

Vitaliteitsabonnement en Leefstijlcoaching 

Met ons vitaliteitsabonnement is fitter en vitaal worden voor iedereen binnen handbereik. Met dit abonnement heb je iedere maand een consult met Leefstijlcoach Martine en daarmee de figuurlijke ‘stok achter de deur’.

De meest gehoorde opmerking bij ons is nog steeds “dat weet ik allemaal wel” als we mensen vertellen dat vooral gezonde voeding bijdraagt aan je ideale lichaam. Want bewegen is belangrijk, maar 70% van het resultaat hangt af van de juiste voeding.

Maar soms is alleen ‘iets weten’ niet genoeg en is het fijn als er iemand even met je mee kijkt. Die kan soms nét de juiste tips geven om die omslag te maken naar een langdurig gezonde leefstijl. Want wij promoten geen dieëten en voedingsschema’s. Waar wij voor staan is gezonde, voedzame maaltijden. Jezelf uithongeren is namelijk helemaal niet nodig en bovendien absoluut niet effectief.

leefstijlprogramma

365 dagen Fit

Het 365 dagen Fit Leefstijlprogramma helpt je een jaar lang met tips, trics en vooral heel veel informatie over een gezonde leefstijl. Door het volgen van webinars blijf je iedere maand bezig met je gezonde leefstijl zodat je niet terugvalt in je oude gewoontes. Iedere twee weken krijg je een email waarin je weer wordt aangespoort verder te gaan.

Zou jij je ook wel energieker willen voelen? Aan het eind van de dag niet het idee hebben dat je óp bent? Start vandaag nog met het 365 dagen Fit Programma en ervaar wat de juiste voeding voor jou kan doen.

Het 365 dagen Fit Programma is geen dieet en promoot GEEN maaltijdvervangers maar begeleid je naar een gezonde leefstijl.

Ben je al lid bij Fitter Brakel? Dan ontvang je een leuke korting op het 365 dagen Fit Programma. Stuur ons een bericht voor meer informatie!

Neem contact met ons op

Langekamp 13k
5306 GV brakel
info@fitterbrakel.nl

06 42 79 73 72